לימודי אמנות והשפעת האמנות על חיינו

לימודי אמנות

לימודי אמנות. עוד משחר ההיסטוריה, פילוסופים רבים הכירו בערכם של לימודי האומנות. תיאטרון, מוסיקה, מחול ואמנות חזותית נתפסו כחלק שאינו נפרד מן ההחברה היוונית ומהווים עדיין מרכיב ישיר לחינוך במדינת ישראל כיום. כל הפרטים בכתבה הבאה.

התפתחות מגמות האמנות בבתי הספר

במקומות לימוד רבים נדרשה הפחתה של תכניות האמנויות. ואף במקרים רבים למגר לגמרי חלקים מתכנית הלימודים שלהם באמנויות. האמנות סבלה בשל כך. צוות בתי הספר, התלמידים, ההורים והציבור בכללם תפסו את האמנות כלא יותר מאשר פעילות מחוץ למקום הלימודים. אך המזל עבד לטובת הלומדים. כאשר מחוזות בית הספר פיתחו שוב תכניות מצליחות ואמנויות הבמה.

המגמה להרחבת לימודי אומנות הינה בוודאי חיובית. לאור העובדה שהיתרונות שתלמידים מפיקים מהשתתפות בלימודי אמנות הם רבים.

מחקרים שנעשו בתחום הוכיחו כי האמנות מקדמת התפתחות חיובית בהיבט האקדמי, החברתי והרגשי.

האמנות כה משמעותית עבור תכנית חינוכית מקיפה, עד אשר ניתן להסיק כי האמנות היא שהופכת את התלמידים לאנושיים ביותר, ולשלמים ביותר כבני אדם.

תחום האמנות צבר הרבה הכרה כאלמנט מוביל בתכנית הלימודים במכללות ובאוניברסיטאות השונות ולא כתוסף שהתלמידים בוחרים ללמוד במסגרת הלימודים בתיכון.

החוק מתייחס לאמנות כמקצוע אקדמי מרכזי, ממש אל מול מתמטיקה, מדעים, לימודי חברה, אומנויות שפה וכד'.

היתרונות האקדמיים של לימודי אומנות

על פי מחקרים רבים שבוצעו בתחום. נמצא כי סטודנטים אשר לומדים לימודי אומנות הינם בעלי ביצועים טובים יותר במתמטיקה, קריאה וכתיבה. מצאו כי סטודנטים שלומדים מוזיקה הגדילו את ההישגים והמיומנות שלהם בתחום המתמטיקה. בנוסף, נמצא כי לאמנות החזותית קיימת השפעה חיובית על אפשרותם של התלמידים לארגן את הכתיבה שלהם. סטודנטים אשר לוקחים חלק בתכניות לאמנות מוכיחים כישורים מילוליים, קריאתיים ומתמטיים מיטביים.מציגים יכולת רבה יותר לכישורי חשיבה מסודרים יותר.

יתרונות התנהגותיים של לימודי אומנות

היתרונות של לימודי אומנות חורגים מן התחום האקדמי. על פי כמה מחקרים נמצא, כי לאמנות קיימת השפעה חיובית אף על התנהגות התלמידים ועל אקלים המוסד האקדמי.

לימודי אמנות
לימודי אמנות, צילום באדיבות pixabay

פוסטים נוספים: