מסעדה

מסעדת נבטו בשבטה מציעה חוויה מענגת, איכותית ואותנטית בלב הנגב ורחוק מכול מקום.
מבנה המסעדה היפיפה שבנייתו החלה ב1932 בהשראת הבנייה הנבטית עבת הקירות.
שופץ ביד אמן אוהבת ע"י עמי אוח שמאז ילדותו חלם להקים בנגב את ביתו.
המתארח במסעדה נהנה מישיבה נוחה במבנה היסטורי שחלונותיו מעוטרי הויטראג' הצבעוני נשקפים
למרחבי מדבר פתוחים.
על קירותיה של המסעדה מוצגים פריטים בדואים נדירים אותם אסף עמי במסעותיו במידבר.
על המטבח אחראית דינה אוח הכישרונית והחרוצה המוציאה מהמטבח הקטן שפע של מנות
טעימות להפליא….

האורחים יכולים לבחור בין ישיבה בפנים המסעדה המחוממת בחורף בתנור מוסק עצים, לבין ישיבה
בחצר הבית המקורה בפרגולת גפן סביב לשולחנות העץ הכבדים.
*המסעדה כשרה ללא תעודה.

מסעדת "נבטו" מציעה שפע מנות מקומיות עם הרבה עשבי תיבול ממטבח טרי ואיכותי.

 

שעות פעילות:
שעות הפעילות: בתיאום מראש – לא בשבת
מינימום 8 סועדים מקסימום 30


תפריטים

ארוחה קלה

חומוס עם פלאלפל
חומוס עם צנוברים ושמן זית, פלאפל ירוק
שקשוקה עם הרבה שום
חציל אפוי בשמן זית – מוגש עם טחינה
סלט ירקות מתובל
פיתות אפויות במקום (עם שומשום, פרג וזעתר)
חליטות צמחים משובחות
עלות לסועד מבוגר: 85 ₪  לילד: 45 ₪


ארוחת קדירות עוף

מנה ראשונה:
סלט חומוס עם צנוברים
חציל אפוי בשמן זית – מוגש עם טחינה
סלט חסה ברוטב ויניגרט תפוזים עם גרעינים
פיתות אפויות במקום (עם זעתר, שומשום ופרג)

מנה עיקרית: לבחירה 2 סוגי קדירות
מקלובה – קדירת עוף, אורז, חצילים, פלפלים, תפו"א ובצל בתיבול ים תיכוני

1.    עוף ברוטב קארי עשיר – מוגש עם פירה תפו"א
2.    חזה עוף צלוי בטימין וזיתים – מוגש עם תפו"א אפוים

שתיה: קנקני תפוזים/לימונענע
קינוח: חליטות צמחים משובחות, עוגות גזר/דובדבנים/סולת
עלות לסועד: 150 ₪  לילד: 80 ₪ 


ארוחת קדירות עוף ובקר

מנה ראשונה:
סלט חומוס עם צנוברים
חציל אפוי בשמן זית – מוגש עם טחינה
סלט עגבניות עם עשבי תיבול/סלט בורגול ירוק
סלט חסה ברוטב ויניגרט תפוזים עם גרעינים
פיתות אפויות במקום (עם זעתר, שומשום ופרג)

מנה עיקרית:
קדירת צלי בקר עם ירקות שורש – מוגש עם אורז, אגוזים
 וצימוקים
קדירת עוף לבחירה:
מקלובה – קדירת עוף, אורז, חצילים, פלפלים, תפו"א ובצל בתיבול
קדירת עוף ברוטב קארי עשיר – מוגש עם פירה תפו"א
ח
זה עוף צלוי בטימין וזיתים – מוגש עם תפו"א אפויים

שתיה: קנקני תפוזים/לימונענע
קינוח: חליטות צמחים משובחות, עוגיות מעמול בעבודת יד במילוי תמרים/אגוזים
עלות לסועד: 185 ₪  לילד: 80 ₪


על אופי המטבח…
סגנון המטבח, שהתהווה עם השנים, מאופיין כסגנון מקומי המשלב מנות מהמטבח הבדואי ומהמטבח הים תיכוני.

דינה איילה משלבת במטבח את שורשיה המרוקאיים במתכונים משובחים ממשפחתה המורחבת,
את המטבח הבדואי משכנותיה ואת אהבתה למטבח הים תיכוני המוסיף קלילות ושפע תבלינים טריים.

מעבר לכך, במטבח יש דגש על בריאות: חשוב לנו להכין ארוחות טעימות אבל גם עם ערך תזונתי גבוה.
אנו ממעיטים בטיגון ומעדיפים אפיה, הסוכר הלבן נדחק אט אט ובמקומו תופסים יותר מקום הסילאן (100%)
והדבש.

על חומרי הגלם…
מוצרי היסוד שלנו הם גולמיים ולא תעשייתיים.
אנו לא משתמשים באבקות או רטבים תעשייתיים אלא מייצרים אותם בעצמנו: מרינדות למיניהן
ורטבים משובחים לסלט.

על ההכנות במטבח…
העבודה במטבח נעשית באופן מסורתי כמעט ללא מיכון, ובהתייחסות אישית לכל פרט בעשיה:
ניפוי הקמח, בירור הקטניות והאורז, חיטוי העלים ושמירה בקירור גרעינים ואגוזים.
האפייה נעשית באופן מסורתי ללא מיכון כלל מניפוי הקמח, דרך הלישה ביד וכלה בייצור הפיתות ואפייתן.
גם עוגיות המעמול המפורסמות שלנו נעשות בעבודת יד ובהתייחסות אישית לכל אחת.
מילוי התמרים הוא 100% טבעי ומילוי האגוזים נעשה מאגוזי מלך שנבחרו בקפידה.
כך אנו דואגים שתהליך הכנת האוכל ייעשה עם קשר וחיבור למי שמייצר אותו, ומתוך החיבור הזה נולדים
האיכות, ההקפדה והשמחה.

 

התגובות סגורות